plendenorusv

Uwaga studenci! Szukacie pracy jeszcze przed rozpoczęciem roku akademickiego? Dołączcie do zespołu Hortulus! Mamy dla Was pracę na wrzesień z zakwaterowaniem w obsłudze ruchu turystycznego, gastronomii oraz sklepie. Zapraszamy ? Zgłoszenia oraz więcej informacji: biuro@hortulus.com.pl

Pt

 

04:10
18:59

 

 


 

Przycinamy drzewa i krzewy owocowe, a rany powstałe po cięciu smarujemy
pastą ogrodniczą. Wycinamy wszystkie chore i najstarsze pędy. Zbieramy jabłka,
gruszki oraz śliwki, będą doskonale nadawać się na przetwory zimowe.

 

Cz

 

02:44
18:29

 

 


 

Zbieramy paprykę, pamiętając, że owoce odmian słodkich muszą być dobrze
wykształcone, zielone, zapalone lub całkowicie czerwone, a odmiany ostre wyrośnięte
i wybarwione. Przetworzone dzisiaj warzywa będą trwałe i utrzymają się
przez całą zimę.

 

Śr

 

01:23
17:53

 

 


 

Po zakończonych zbiorach malin, wycinamy owocujące pędy tuż przy ziemi. Młode
odrosty przecinamy pozostawiając 8 – 10 szt./mb. Dzięki temu będą intensywnie
rosły i dadzą obfite plony w przyszłym roku.

 

Wt

 

00:13
17:08

 

 


 

Siejemy warzywa na poplon. Posiana dziś sałata nie będzie wybijała w pędy kwiatostanowe,
a zawiąże piękne główki. Posiej jeszcze koperek, wyrośnie do jesieni.
Będzie nadawał się do mrożenia.

 

Pn

 

-
16:12

 

 


 

W dni spod znaku liścia rośliny idealnie reagują na podlewanie. Uzupełniamy więc
braki wody. Jest to dobry dzień na zebranie fasoli szparagowej. Jeżeli chcemy założyć
trawnik, jest to odpowiedni moment na wysianie nasion traw.